Activitati noi – Proiect PLUS

-Workshop bune practici state donatoare;

-Vizita de analiza elaborare analiza comparativa interventie cazuri echipa multidisciplinara;

– Instruire suplimentara medici de familie;

– Selectie si Instruire avocati serviciu asistenta juridica pro bono;

– Selectie grup tinta servicii noi asistenta victime ale violentei de gen;

– Asistenta psihologica victime ale violentei de gen;

– Asistenta juridica pro bono victime ale violentei de gen;

– Redactare studii de caz victime ale violentei de gen;

– Forumuri lunare multidisciplinare si multiinstitutionale

Activitatiile Proiectului

STUDII SI MATERIALE UTILE

A. Studiu privind identificarea nevoilor specifice a grupului tinta vis-à-vis de de abordarea persoanelor victime ale violentei si posibile persoane discriminate din perspectiva de gen, varsta, etnie, samd.
Studiul poate fi descarcat aici.

B. Studiu privind discriminarea multipla a victimelor (culegere date, analiza, prelucrare) privind legislatia in vigoare in Romania si Uniunea Europeana si statele donatoare cu privire la discriminarea multipla a victimelor (culegere date, analiza, prelucrare), cuprinzand informații cu privire la legislatia europeana, romana si a statelor donatoare cu privire la protectia victimelor violentei, prevederi antidiscriminare ; Studii de caz relevante ; Concluzii ; Recomandari ;
Studiul poate fi descarcat aici.

C. Elaborarea unui manual de bune practici privind abordarea discriminarii multiple
In vederea intelegerii modelelor de buna practica si a noilor modele propuse de beneficiarii in proect si de expertii nationali , un numar de 20 de modele de buna practica vor fi documentate impreuna de catre partenerii de proiect si discutate ca studii de caz atat la sesiunile de instruire regionale cat si prin intermediul corespondentei electronice. Specialistii din toate organizatiile participante vor lucra pe studiile de caz in functie de expertiza specifica fiecareia.
Manualul poate fi descarcat aici.

CAMPANII SI EVENIMENTE DE PROMOVARE PROIECT IASI SI JUDETELE DIN REGIUNEA MOLDOVEI

A. Campanie antidiscriminare multipla victime

Campania isi propune sa atraga atentia asupra violentei si abuzurilor la care sunt supuse victimele violentei si aspectelor privind discriminarea pe baza de gen, varsta, etnie si dizabilitate ce dubleaza statutul deja vulnerabil al victimei violentei.

Campania online poate fi accesata aici.

B. Evenimente oficiale de lansare proiect, lansare studii si manual de bune practici, conferinta de inchidere proiect

La aceste evenimente vor fi invitate toate institutiile si organizatiile cu responsabilitati in abordarea cazurilor de victime ale violentei si tratarea cazurilor de discriminare multipla din judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau, Neamt, Focsani, Galati.

Calendarul evenimentelor din cadrul proiectului poate fi consultat aici.

INSTRUIRI

A. Sesiuni de instruire regionale pentru profesionistii din regiunea Moldovei

Organizare patru sesiuni de instruire regionale , cu o participare de 300 de specialisti din regiunea Moldovei, dintre care 100 de medici legisti, serviciile de urgenta si medici de familie, si 200 de membri in echipele multisectoriale din cele 8 judete (specialiști care lucrează cu victimele violentei si se confrunta cu cazuri de discriminare multipla- ofiţeri de poliţie, jandarmerie, compartimente de combatere a violenţei în familie din cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială și protecţia copilului, ONG-uri active în domeniu, reprezentanţi ai serviciilor de probaţiune, criminaliști, autorităţi locale, personalul adăposturilor și al centrelor de consiliere pentru victime și agresori etc.). Tematica de baza propusa este: fenomenul dediscriminare multipla, explicatii cauzale ale mentinerii acesteia, instrumente de lucru, metode de prevenire si interventie in echipa multidisciplinara, rolul comunitatilor in prevenirea si combaterea discriminarii, strategia in echipa multidisciplinara in interventia victimologica.

Calendarul instruirilor poate fi consultat aici.

Pentru inscrieri la sesiunile de instruire, va rugam sa contactati:

Expert coordonare formare si selectie medici – medicina legala, urgente, medici familie– Institutul de Mediciana Legala Iasi – Victor Jitaru, email jitaruvictor@gmail.com
Expert coordonare formare si selectie profesionisti module specializate si permanente – Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara – Alina Scanteie, email ascanteie@cmsc.ro

B. Module de informare permanenta

Program permanent lunar de instruire deschis tuturor profesionistilor, cuprinzand module de curs oferite gratuit tuturor specialiștilor , insa si studentilor la drept, medicina, stiinte sociale, voluntarilor si altor cadre didactice care sunt interesate de aspectele de prevenire si interventie in cazurile de discriminare multipla.

Orarul instruirilor lunare poate fi consultat aici.